Vivia Ford models - Super model of Serbia

Na gala finalnoj večeri, održanoj u EXPO XXI, nimalo lako izabrana je najlepša. Sedamnaestogodišnja Đurđa Simičević iz Beograda predstavljaće našu zemlju na svetskom finalu "Ford models - Super model of the world", 16. januara 2008. godine u Njujorku

Pistom je prošetalo 14 finalistkinja, izabranih na kastinzima u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Šapcu, Pančevu, Čačku, Nišu, Valjevu, Kragujevcu... Devojčice od 15 do 19 godina samouvereno su se kretale podijumom, dok su ih iz publike vriskom, dobacivanjima i aplauzima bodrili najbliži. Samo je jedna ponela titulu najlepše, što ne znači da ostale nisu lepe i na pravom putu ka uspehu.

Prvo internacionalno svetsko takmičenje novih modela u organizaciji "Ford models" održano je 1980. godine, u Monte Karlu, pod nazivom "Lice 80.". Ova manifestacija prerasta u "Ford models - Super model of the world". Danas lanac takmičenja obuhvata preko 50 zemalja širom sveta. Svaka zemlja organizuje godišnje izbore na lokalnom nivou, a pobednice učestvuju na internacionalnom finalu, koje se svakog januara održava u Njujorku.

Svaka manekenka na ovom takmičenju ima šansu da bude proglašena za jednu od tri najlepše, koje potpisuju ekskluzivni ugovor s agencijom "Ford models". Vrednost ugovora za pobednicu je 250.000 dolara, za prvu pratilju 150.000, a za drugu pratilju - 100.000 dolara.

U okviru finala proglašene su ličnosti od stila za 2007. godinu, kao deo dugogodišnjeg projekta - povratka stila u Srbiju. Izabrane ličnosti bi zbog svojih kvaliteta trebalo da budu uzor mladima, ali i novi brend Srbije:

Diplomirao je režiju, ima lice tridesetogodišnjaka, sako mu dobro stoji i uz kravatu i uz rolku, jer on je čovek od stila - Nebojša Bradić.

Bila je najlepša gimnazijalka, a postala je ono što niko nije očekivao, profesorka na Filološkom fakultetu. Izuzetno je šarmantna, a zove se Zorica Tomić.

On je pravnik, napunio je 44 godine, dovoljno je iskusan, mudar, elegantan, a po svemu sudeći, Goran Svilanović je porodičan čovek.

Prelepa princeza mašte, nekada najlepša studentkinja primenjene umetnosti. Uvek nasmejana, a nikad gorda - Angelina Atlagić.

Za najlepši par od stila proglašeni su Predrag i Aneta Mijatović. O njima ne treba mnogo da se priča, jer su ostvareni, uspešni, humani, uvek nasmejani i plemeniti, a njihova pesma je "Veruj u ljubav, jer ljubav je sve“.

Publika je imala prilike da pogleda reviju modne kuće "Naf Naf", kao i muzički nastup Ivane Jordan.

Malo neobično, ali crveni tepih je, umesto ispred, bio smešten unutra, a njime su prošetali: Cile Marinković, Dragana Ognjenović, Iva Štrljić, Verica Rakočević, Vojin Đorđević, Bata Mirković...

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još