NE BUDITE U NEDOUMICI: Istine i zablude o maskari

Prilikom kupovine maskare mnoge žene su u nedoumici koju da odaberu, a na to utiču najrazličitije zablude. Jedna od njih glasi da plavuše treba da nose braon, a ne crnu. A istina je da svi treba da koriste crnu maskaru, naročito žene sa svetlom kosom, jer je cilj maskare da definiše trepavice na vidljiv način, čime se ističe oko.

Da li je zaista najbolja višenamenska maskara, ona koja podebljava, produžava i definiše trepavice? Stručnjaci smatraju da treba da odaberete onu koja ispunjava obećanje koje vam je najpotrebnije. Dakle, ukoliko smatrate da imate prekratke trepavice, onda kupite maskaru koja će ih vizuelno produžiti. Ali tu dolazimo do još jedne zablude, da samo takve maskare mogu da produže trepavice. Od hemikalija u njoj mnogo je važnija četkica. Najbolji izbor je ona sa ravnim završecima.

Pogrešno je i mišljenje da maskaru ne treba nanositi na donje trepavice. Naprotiv, to je preporučljivo, ali učinite to lagano, vrhom četkice, da se ne bi napravile grudvice.

A da li se maskara, zaista, nanosi na kraju, kada smo već kompletno našminkani? Istina je na pola puta. Oni koji maskaru nanose u slojevima, prvo to učine pre nego što stave korektor i senku, a onda i posle toga, kada je samo naglašavaju.

Nije istina da uvijač uništava trepavice, ali jeste da ga treba koristiti pre nanošenja maskare. U suprotnom, trepavice će se zalepiti i počeće da ispadaju.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još