Jelena za beli sport

Na proslavi pod nazivom "Peti as", priređenoj na improvizovanom teniskom terenu Genex Impuls Hola, odigran je tenisko-poslovni meč iznenađenja, između direktorke kompanije "Whirlpool" Suzane Dubaić i treće teniserke sveta, igračice s najlepšim osmehom - Jelene Janković

Jelena je zadivila prisutne kada se na terenu, umesto u patikama i šortsu, pojavila u kratkoj čipkanoj haljini i s tigrastim cipelicama na štiklu. Iako joj je teren bio suviše mali, trudila se da, kao nekada, kada je imala 15 godina, pobedi svoju ljutu protivnicu.

Za Jelenu je istrajnost najbitnija, jer zna da potiče iz male zemlje u kojoj nema uslova za treniranje, ali je uz pomoć roditelja uspela da postane treća igračića sveta. Sudija Deki Pantelić je posle petog seta meč proglasio nerešenim. Jelena, koja je odlučila da se posveti humanitarnom radu, najavila je da će od svakog postignutog asa u 2007. godini donirati po jedan evro za razvoj Teniskog saveza Srbije.

Posle meča, poslužena je torta, a usledilo je i neizbežno fotografisanje i deljenje autograma. U kratkom druženju s Jelenom saznali smo da već sutra kreće za Majami, kako bi se pripremila za nove pobede. Mi joj od srca želimo da ostvari cilj, a to je prvo mesto.

Podsetimo da je Jelena od WTA organizacije nedavno dobila nagradu ACES Award, kao teniserka koja je 2007. godine najviše učinila za ovaj sport u svetu. Priznanje za sve aktivnosti na terenu i van njega, za sve što je učinila za promociju tenisa širom sveta, u medijima, u radu sa sponzorima, humanitarnim akcijama...

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još