Radnici Zastave i dalje se prijavljuju za socijalni program

KRAGUJEVAC, 10. januara 2011. (Beta) - U Zastavinoj fabrici automobila u Kragujevcu u ponedeljak je nastavljeno prijavljivanja radnika za odlazak iz fabrike uz socijalni program, rečeno je agenciji Beta u Direkciji za kadrovske i pravne poslove fabrike.

Od ponedeljka ujutro se prijavilo deset od preostalih 50 radnika koji se zbog odsustva ili bolovanja nisu prijavili prošle sedmice.

Za dva dana prošle nedelje za prestanak radnog odnosa počev od 5. januara ove godine uz socijalni program prijavilo se oko 1.400 Zastavinih radnika. Radnicima su prošle sedmice uplaćene otpremnine od 300 evra po godini radnog staža.

"Od jutros se javljaju radnici koji su bili spreceni da se prijave do sada a mi ćemo narednih dana sačekati i one koji iz objektivnih razloga ne mogu ni danas da se jave", rekla je Beti direktorka Direkcije za kadrovske poslove fabrike Margita Gavrilović.

Ona je dodala da će se ovih dana rešavati i status zaposlenih radnika kojima ne prestaje radni odnos nego prelaze da rade u kompaniju Fijat automobili Srbija (FAS) ili preduzeće koje zapošljava radnike sa invaliditetom Zastava inpro. U FAS treba da pređe 47 zaposlenih, a u Zastava inpro oko 100.

Pogledajte još