Udovičić: Zašto teniseri dobijaju novac da igraju za Srbiju?

Međunarodna vodena porodica ozvaničila je ono što se odavno zna: Vanja Udovičić je najbolji vaterpolista sveta za 2010!. FINA je zvanično saopštila da je kapiten reprezentacije Srbije bez premca na planeti, a on je to, kroz pet uzastopnih takmičenja na više nego ubedljiv način i pokazao.

Udovičić vlada svetskim bazenima već pune dve sezone. Bio je najbolji igrač Svetskog šampionata u Rimu 2009, najbolji na finalnom turniru Evrolige prošlog proleća, prvi vaterpolista Svetske lige, pa Svetskog kupa minulog leta. Godinu za pamćenje završio je zvanjem najboljeg na Evropskom šampionatu u Zagrebu. Nezabeleženo u modernoj eri sporta!

Ipak, ni u jednom novogodišnjem izboru nije bilo vaterpolista?
- Subjektivan sam po tom pitanju. Gledajući sve što smo učinili, negde bi se to vrednovalo. Da se razumemo, Novak Đoković je verovatno naš najbolji sportista i “brend” u minuloj deceniji, ali kada pogledate, niko nije imao rezultate kao što sam ih imao ja.

Kapa dole Dejanu Stankoviću, košarkašima, karatistima, ali je neprihavljivo da OKS ne vrednuje zlata u Svetskoj ligi i u Svetskom kupu, uspeh Filipovića i Nikića sa Pro Rekom, rezultate košarkaša Partizana. Pritom, sramota je da se teniserima daje novac da bi igrali za državu - istakao je Udovičić za "Sport".

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još