Pozitivne ocene za Kustendorf

DRVENGRAD, 11. januara 2011. (Beta) - Filmski i muzički festival "Kustendorf" jedinstven je po tome što mladim filmskim autorima omogućava neposredan kontakt s velikanima svetske kinematografije, zajednička je ocena većine učesnika te manifestacije.

"Postoji mnogo festivala u Evropi koji su megalomanski, veliki, ne možete da dođete u kontakt s velikanima filma, a ovde pored vas sede jedan Nikita Mihalkov ili Emir Kustirica. Takođe, priroda je ovde sjajna. Film pravi fantastične stvari, ali prirodu ne može da nadmaši", rekao je češki reditelj Jan Hrebejk.

Među gostima festivala je i studentkinja filmske akademije iz Londona Klea Viljanueva, koja u Drvengradu za britanski Bi-Bi-Si snima dokumentarni film o "Kustendorfu" i iranskom reditelju Abasu Kjarostamiju koji je bio gost festivala.

Četvrti filmski i muzički festival "Kustendorf" biće zatvoren u utorak uveče, kada će biti dodeljene nagrade - Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje autorima najboljih studentskih filmova.

Zvezde ovogodišnjeg "Kustendorfa" su ruski reditelj Nikita Mihalkov, iranski reditelj Abas Kjarostami i meksički glumac Gael Garsija Bernal, čiji će film "Revolucija" premijerno biti prikazan u utorak uveče u završnici festivala.

Pogledajte još