Hjuston prekinuo pobednički niz Bostona

BEOGRAD, 11. januara 2011. (Beta) - Košarkaši Hjustona pobedili su Boston sa 108:102 i prekinuli niz od pet poraza u NBA ligi.

Najefikasniji u ekipi Hjustona bio je Aron Bruks sa 24 poena, a 18 sekundi pre kraja pogodio je oba slobodna bacanja i potvrdio pobedu svog tima. Pored njega, još šestorica igrača postigla su dvocifren broj poena, a među njima najefikasniji je bio Kajl Lauri sa 17 poena i osam asistencija.

U timu Roketsa nije bilo vodećeg strelca Kevina Martina.

U ekipi Bostona, koji je pretrpeo drugi uzastopni poraz, Rej Alen i Markis Danijels postigli su po 19 poena, a 16 je ubacio Pol Pirs. U tim se zbog povrede još nije vratio Kevin Garnet, a prema najavama, u sastavu bi mogao da bude za naredni meč u ligi, protiv Sakramenta.

Šarlot je pobedio Memfis sa 96:82 i ostvario treću uzastopnu pobedu. Bobketse je do pobede predvodio Stiven Džekson sa 27 poena, a istakao se i Di Džej Agustin sa 18 i devet asistencija.

U timu Grizlisa, koji su zabeležili drugi uzastopni poraz, Zek Rendolf postigao je 15 poena i imao 15 skokova.

Memfis je na početku promašio 33 od 42 šuteva, zbog čega je u drugoj četvrtini gubio sa 16 razlike i taj zaostatak do kraja utakmice nije mogao da stigne.

Čikago je pobedio Detroit sa 95:82 i ostvario sedmu uzastopnu pobedu na svom terenu. Derik Rouz bio je najefikasniji sa 29 poena, Karlos Buzer postigao je 27, uz 11 skokova, dok je Luol Deng dodao 17, uz osam skokova.

Tajšon Princ postigao je 15 poena za Pistonse, koji su pretrpeli 17. poraz na gostovanjima, pošto nisu uspeli da zadrže 12 poena prednosti sa poluvremena.

Bulsi su do pobede stigli boljom igrom u drugom poluvremenu, u kome su dozvolili protivniku da postigne samo 27 poena.

Pogledajte još