Spremni za Švedsku

BEOGRAD, 10. januar 2011. (FoNet) - Ne obećavamo ništa, daćemo sve od sebe, jer nijednu utakmicu ne želimo da izgubimo pre meča, izjavio je selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković i dodao da je ekipa spremna za Svetsko prvenstvo, koje se održava u Švedskoj 14. do 30. januara.

Poštujemo svakog protivnika. Svako ko želi da nas pobedi, mora mnogo pre toga da uradi, rekao je Vuković novinarima u Kovilovu pred odlazak srpske selekcije na svetsko prvenstvo u Švedsku.

On je dodao da njegovoj ekipi fali međunarodno iskustvo, ali da je i predstojeći šampionat prilika da se ono stekne.

Vuković je rekao da je zadovoljan učinkom priprema reprezentacije i da spremni dočekuju prve provrere od 14.

januara.

U reprezentaciji, izuzev sitnih, uobičajenih nema ozbiljnih povreda, osim Mladena Bojinovića, čiji nastup je neizvestan, ali će svakako putovati na SP, rekao je Vuković.

Reprezentativac Žarko Šešum je ocenio da su rukometaši Srbije spremni za SP, dodajući da se, za početak, nada pobedi u proj utakmici protiv Alžira.

"Mislim da je dobro što prvo igramo sa relativno slabijim protivnikom, da startujemo sa pobedom, posle nam dolazi Australija, pa oni pravi mečevi. Ne bi trebalo mnogo da obećavamo osim borbenosti i nade u prolazak u drugi krug", poručio je Šešum.

On je naveo da iako su imali tek 12 dana za pripreme, radilo se koncentrisano da radimo i da će se do odlaska u Švedsku uigrati još bolje.

Levo krilo reprezentacije Ivan Nikčević je rekao da raspored mečeva u grupi ide na ruku Srbiji.

Ali, uvek je prvi meč nezgodan, treba biti obazriv, ma o kom protivniku se radilo, sigurno da se nećemo opuštati i nadam se da ćemo odraditi kako treba, rekao je Nikčević.

Rraspoloženje u ekipi je na visokom nivou, rekao je reprezentativac Nenad Vučković i ocenio da će utakmica sa Alžirom, ipak, biti najteža, pošto je prva.

Srbija se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Danskom Rumunijom, Alžirom i Australijom.

 

 

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.