Ronaldinjo potpisao za Flamengo

SAO PAOLO, 11. januara 2011. (Beta-AP) - Dosadašnji fudbaler Milana Ronaldinjo potpisao je troipogodišnji ugovor sa brazilskim Flamengom, objavljeno je na sajtu tog kluba. 

Ronaldinjo će se tako posle 10 godina vratiti u Brazil, posle nastupa za Pari Sen Žermen, Barselonu i Milan.

Flamengo će za transfer platiti Milanu tri miliona evra, a mediji navode da će 30-godišnji fudbaler mesečno zarađivati više od 460.000 evra.

"Ovo je poseban dan za Flamengo. Naš klub konačno može da počne da slavi - Ronaldinjo je naš", rekla je predsednica Flamenga Patrisija Amorim posle potpisivanja ugovora.

Za Ronaldinja su bili zainteresovani Palmeiras i Gremio, klub u kojem je počeo karijeru. Navijači kluba iz Porto Alegrea nazvali su fudbalera "plaćenikom" i "izdajnikom" pošto nije želeo da se vrati u klub.

Bivši dvostruki najbolji fudbaler sveta u izboru Svetske fudbalske federacije (FIFA) rekao je da želi da igra za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, zbog čega se vratio u domaći klub.

Ronaldinjo je učestvovao u osvajanju Svetskog prvenstva 2002. godine, u Japanu i Južnoj Koreji, ali je četiri godine kasnije odigrao loše
u Nemačkoj, gde je Brazil izbačen u četvrtfinalu.

Od tada je samo u nekoliko navrata igrao za reprezentaciju i nije bio član ekipe na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi. Ostao je na 88 nastupa za nacionalni tim i 32 gola.

Pogledajte još