Partizan u lovu na Katlega Mpelu

Ne kriju u Partizanu da su, između ostalog, zainteresovani i za Nolidža Musona (20), ali su svesni da nisu baš velike šanse da u ovom prelaznom roku angažuju napadača južnoafričkog Kajzer čifsa.

- Dosta fudbalera je na našoj listi želja, jedan od njih je i Muson, međutim, potreban je timu Vladimira Vermezovića, koji se bori za titulu u prvenstvu Južne Afrike i taj dolazak možda će sačekati letnji prelazni rok – objasnio je Aleksandar Stanojević.

Trener Partizana ponovio je da je angažovanje Katlega Mpele (26) iz Mamelodi sandaunsa prioritet u zimskom prelaznom roku.

- Uskoro bi trebalo da znamo da li će nam se Mpela pridružiti u ponedeljak, već na početku priprema. Pratimo ga šest meseci, a pošto igra u Južnoj Africi koga bismo drugog mogli da pitamo za njegov kvalitet do Vladimira Vermezovića. Izuzetno cenim njegovo mišljenje, potvrdio je ono što sam video, da je Katlego odličan igrač. To što nam je letos preporučio Letladija Madubanju, a ovaj nam se nije svideo, uopšte nije pokvarilo naš odnos, jer Vladu izuzetno cenim i kao stručnjaka i kako partizanovca – dodao je Aleksandar Stanojević.

Iako osluškuju vesti iz Južne Afrike, u taboru srpskog prvaka najavljuju da bi mogli da dobiju pojačanja i iz Južne Amerike. Tokom novembra Albert Nađ i Marko Vjetrović snimali su igrače u Argentini, Brazilu, Peruu i Ekvadoru i u tefteru su ostala zapisana neka imena.

- Dvojica fudbalera iz Južne Amerike su na listi pojačanja,  verovatno ih prate i drugi klubovi, a da li će dođi u Partizan zavisi od odlazaka. Na primer, pod uslovom da nas napusti Kleo, dovešćemo dvojicu napadača, a ako Brazilac ostane samo jednog. Neke poslove ćemo realizovati u junu, jer moramo da dovodimo planski.

Taj stav mladi stručnjak potkrepljuje podsećanjem da je Partizan lider Super lige i da mu nije potreban krupan rez igračkog kadra.

- Zadovoljan sam kako smo igrali u prvenstvu, postizali smo po pet golova po utakmici i kad bismo sad promenili šest igrača to bi značili da ne verujemo u one koji su jesenji prvaci. To nećemo uraditi – uverava Aleksandar Stanojević.

Pratimo Zvezdu, gledamo  i Inđiju

Promenila je Crvena zvezda trenera, angažovala dvojicu novajlija (Borha i Evandro), stižu još dvojica (Salata i Božić), ali u Partizanu nema panike.

- Gledam šta rade komšije, jer su nam konkurent za titulu. Dobro su medijski propraćeni, dolazak Prosinečkog je odlična stvar za afirmaciju fudbala, ali verujte mi da dešavanja na Marakani pratim isto kao što posmatram koje igrače će da angažuju Inđija i Hajduk, naši prvi prolećni protinici – dodao je Stanojević.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još