MOLITVA U VATIKANSKOM RUŽIČNJAKU: Papa Franja pozvao lidere da novac daju za istraživanja, a ne za oružje

Papa Franja pozvao je svetske političke lidere da novac umesto za oružje, usmere na istraživanja kako bi se sprečila neka nova pandemija, kao što je aktuelna korona virusa.

Papa je predvodio molitvu u bašti Vatikana, najveći skup u sedištu Rimokatoličke crkve posle skoro tri meseca kojem je prisustvovalo oko 130 ljudi, među kojima su bili predstavnici onih koji su se na prvoj liniji fronta borili protiv korona virusa – po jedan lekar, medicinska sestra, apotekar, novinar i zvaničnik civilne zaštite, kao i oni koji su se oporavili od infekcije, prenosi AP.

Oni su se molili u ružičnjaku u bašti Vatikana a pridružile su im se preko video-linka desetine hiljada vernika u pedesetak katoličkih crkava širom sveta.

Većina ljudi je nosila maske. Papa Franja nije i sedeo je tokom većeg dela službe nekoliko metara dalje od ostalih, prenosi Beta.

Na kraju molitve, papa je pozvao svetske lidere da budu dalekovidiji, da pomažu onima kojima pomoć najviše treba i donesu dugoročna ekonomska i socijalna rešenja.

On je rekao da se moli da Bogorodica "dotakne savest (lidera) tako da ogromne svote koje troše na nabavku sve više oružja i njihovo usavršavanje, usmere na sprečavanje takvih katastrofa u budućnosti".

Izvor: Politika
Foto: Atmadarshan Tv - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.