Dnevnik s Himalaja XI

Azra se vratila u bazni kamp. Nikola se javio sa C2 s lepim vestima. Atmosfera je više nego dobra. Ako zvezde budu iznad nas, krećemo ka vrhu

13.11.2007

Jutros je osvanuo divan dan. Ali nije sve krenulo kako treba. Azra je odlučila da se vrati u bazu. Čoveka ne čine njegove mogućnosti već njegovi izbori. Mislim da je mogla komotno da nastavi, ali poštujem njen izbor.

Ostatak ekipe je krenuo da se penje ka Žutom tornju (YT), negde oko 08.00. Sve je išlo super dok nisu naišli na grupu penjača iz Kine. Oni su bili toliko spori, da su naši momci stajali u mestu ispod Žutog tornja skoro dva sata!

Negde oko 14.00 Azra je stigla u bazni kamp, a Nikola se javio iz C2 s lepim vestima: konačno su obisli kinesku ekspediciju, ali su se oblaci naglo spustili i počeo je da pada sneg. Bilo je pitanje da li da nastave dalje ka C3, ali znajući da ovde pada mrak već posle 17.30, odlučili smo da noćas ostanu u C2. Imaju više nego dovoljno hrane i gasa. Koliko sam čuo u pozadini tokom razgorora radio-vezom, atmosfera je više nego dobra.

Hare vežba glas za Eurosong iduće godine! Ako bude malo glasniji, možda i rastera oblake.

Ako noćas oko ponoći zvezde budu iznad nas, momci će onda krenuti ka vrhu iz C2 u 02.00 po lokalnom vremenu.

PS. Hvala svima na podršci. U ovakvoj situaciji to mnogo znači…

Vodja ekspedicije
Dragan Jaćimović

Pogledajte još