Osamdeset godina od osnivanja Biblioetke grada Beograda

BEOGRAD, 11. januara 2011. (Beta) - Uručenjem nagrada "Marija Ilić Agapova" za najboljeg bibliotekara i "Gligorije Vozarović" za najboljeg izdavača u 2010. godini, kao i nagrade za najčitaniju knjigu stranog autora, u utorak je u prostorijama Biblioteke grada Beograda, obeleženo 80 godina od osnivanja te ustanove.

Nagrada "Marija Ilić Agapova" za najboljeg bibliotekara s teritorije Beograda, uručena je načelnici Odeljenja za naucne informacije Narodne biblioteke Srbije, Biljani Kosanović.

Nagrada "Gligorije Vozarović" za najboljeg izdavača, po oceni žirija, pripala je izdavačkoj kući "Laguna" iz Beograda.

Najčitanija knjiga stranog autora u 2010. godini, na osnovu podatka prikupljenih iz mreže biblioteka grada Beograda, je triologija "Milenijum" Stiga Lašona u izdanju beogradske "Čarobne knjige".

Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić je na svečanosti povodom obeležavanja jubileja BGB-a rekao da je ta biblioteka tokom 80 godina vršila važnu misiju unapređenja kulture.

Direktorka BGB-a Jasmina Ninkov rekla je da je uprkos sveopštoj krizi i brojnim problemima, 2010. godina bila veoma uspešna za ovu ustanovu.

Pogledajte još