Turistička ponuda na WTM u Londonu

Turistička organizacija Srbije, zajedno sa Turističkom organizacijom Vojvodine, Turističkom organizacijom Beograda, Turističko-informativnim centrom Novog Sada i Turističkom organizacijom opštine Kuršumlija predstaviće turističku ponudu Srbije na jednom od najvažnijih međunarodnih sajmova turizma, World Travel Market (WTM), koji se od 12. do 15. novembra održava u Londonu.

Turistička organizacija Srbije na štandu veličine 156 m² predstaviće celinu turističke ponude Srbije, s posebnim akcentom na turističku ponudu gradova, zimsku i letnju ponudu Kopaonika, aktivan odmor u prirodi, ture vezane za istorijsko nasleđe, odabrane destinacije seoskog turizma, kao i najznačajnije manifestacije u Srbiji.

Statistički podaci pokazuju da turisti iz Velike Britanije dolaze u Srbiju u sve većem broju. U periodu januar-septembar 2007. godine Srbiju je posetilo oko 18.000 turista iz Velike Britanije, što je 43 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Na prošlogodišnjem sajmu WTM u Londonu predstavile su se 202 zemlje i regije, a posetilo ga je više od 22.000 poslovnih posetilaca i više od 3.000 predstavnika međunarodnih medija.

Pogledajte još