Za sredu, 12. januar 2011. godine

BEOGRAD, 12. januara 2011. (Beta) - Dnevni listovi u Srbiji danas na naslovnim stranama najviše pišu o međusobnim optužbama lidera opozicionih stranaka i novom zakonu o porezu na imovinu.

ALO - "Gejevi menjaju Ustav", naslov je teksta o inicijativi Gej-lezbijskog info centra za promenom člana Ustava koji brak definiše kao "zajednicu muškarča i žene".

BLIC - "Voz pun putnika išao bez kočnica", piše list o incidentu uoči Božića koji je umalo doveo do tragedije. "Poslanike birati po mešovitom sistemu", poručuje predsednik Srbije Boris Tadić. O priprema fudbalera Crvene zvezde list piše pod naslovom "Robi hoće zdravu Zvezdu".

VEČERNJE NOVOSTI - "120.000 dece nema ni mleko", naslov je intervjua savetnice predsednika Gordane Matković. List piše o početku iznošenja završnih reči na suđenju za ubistvo Brisa Tatona pod naslovom "Huligani nam duguju krv".

DANAS - "Ilić kritikuje Koštunicu, Samardžić spušta loptu", o sukobu između Demokratske stranke Srbije i drugih opozicionih stranaka. O prvim sprskim turistima u Libiji list piše pod naslovom "Kroz Saharu u društvu Tuarega". O uticaju fudbalskih utakmica na istorijska događanja u bivšoj Jugoslaviji list piše pod naslovom "Maksimir najavio kraj SFRJ".

KURIR - "Srbija ostaje bez mesa i šećera", list piše o najavama nestašice na tržištu. O jučerašnjem hapšenju turskog hirurga osumnjičenog da je vadio organe Srbima na Kosovu list piše u tekstu pod naslovom "Uhapšen doktor vampir".

POLITIKA - O novom zakonu o prezu na imovinu list piše pod naslovom "Penzioneri u 'saloncima' drhte od Poreske uprave". "Suđenje Nastićima odlaže se za februar", piše list. O reformi pravosuđa u tekstu "Apel stručnjaka zbog propusta u reformi pravosuđa".

PRAVDA - O prodaji Beogradske autobuske stanice (BAS) pod naslovom "Pantelija kupuje autobusku stanicu". "Kosovski Mengele uhapšen u Istanbulu", naslov je teksta o hapšenju doktora optuženog za zločin nad Srbima na Kosovu.

PREŠ - "Srbija priznaje gej brakove", naslov je teksta o zahtevu Gej-lezbijskog info centra da se Ustavom legalizuju istopolni brakovi. O prvim danima Roberta Prosinečkog na klupi Crvene Zvezde u tekstu pod naslovom "Delije ne daju Prosinečkom da dovodi Hrvate u Zvezdu".

PRIVREDNI PREGLED - "Potvrđena slobodna trgovina s EU", list piše o potpisivanju Bilateralnog protokola o liberalizaciji tržišta robe i usluga između Vlade Srbije i Evropske Unije. "Inflacija preskače plan i u 2011", naslov je teksta o projekciji gornje granice inflacije u novoj godini.

Pogledajte još