Novi pomori ptica i riba

U Kaliforniji je s neba palo više od sto ptica, u jezerima kraj Čikaga pronađeno je više hiljada mrtvih riba, a u državi Misuri je pronađeno 30 mrtvih ptica.

Mrtve ptice koje su pronađene uz autoput 101 u Kaliforniji, kako javlja AP, nisu na telima imale nikakve tragove nasilja.

Čikago san tajm, pak, javlja da su mnoge pronađene ribe plutale u ledu i beleži jednu bizarnu pojavu - na kanadskoj strani granice su se guske hranile mrtvim ribama, što je vrlo neuobičajeno.

Proteklih sedmica u SAD zabeleženi su mnogi masovni pomori životinja. Na hiljade riba i ptica pronađeno je mrtvo u Arkanzasu, a tri dana kasnije pomor ptica nastavljen je u Lujzijani. Mrtve ptice pronađene su i u Kentakiju, a u zalivu u Merilendu pronađeno je više miliona uginulih riba.

Ova čudna pojava, međutim, nije ograničena samo na SAD. Mrtve životinje pronađene su i u Italiji, Švedskoj, Engleskoj, Novom Zelandu i Brazilu.

Stručnjaci tvrde da incidenti nisu međusobno povezani i da masovni pomori životinja nisu retkost. Međutim, mnogi teoretičari zavere i verski fanatici ove su pomore shvatili kao najavu - smaka sveta.

(FoNet)
VAŠINGTON, 12. januar, 2011.

Pogledajte još