Milenković svira sa Karamazovim na GAF-u

BEOGRAD, 12. januara 2011. (Beta) - Violinista Stefan Milenković održaće koncert sa bosansko-hercegovačkim lautistom Edinom Karamazovim 9. februara u Kolarčevoj zadužbini u okviru "Gitar art festivala" (GAF), čiji je ovogodišnji slogan "Inside".

Direktor "GAF-a" Boško Radojković rekao je u sredu na konferenciji za novinare da će se Milenković i Karamazov predstaviti beogradskoj publici sa klasičarskim programom, i da koncert neće nalikovati na nedavnu saradnju violiniste i makedonskog rok gitariste Vlatka Stefanovskog.

Radojković je istakao da je "povratak klasici programska koncepcija" ovogodišnjeg izdanja "GAF-a", koji će trajati od 8. do 13. februara.

"Protekle dve godine imali smo razne izlete, ali klasika je uvek bila osnova 'GAF-a'. Imamo šest večeri, od toga pet večeri klasike", rekao je Radojković.

Kako je najavljeno, na svečanom otvaranju "GAF-a" 8. februara u Kolarčevoj zadužbini nastupiće gitarista Leata Eduard i potom španski "Los Romero". U istoj dvorani iduće večeri pre Milenkovića i Karamazova sviraće gitaristi iz Srbije Ognjen Grčak i Kine Ksvefej Jang.

Pogledajte još