Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić otvorio konferenciju "Zdravstvo u Republici Srbiji posle pandemije"

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, otvorio je online konferenciju "Zdravstvo u Republici Srbiji posle pandemije", koju organizuju kompanija Color Media Communications i Flagship.

- Sad su ljudi razumeli šta znači zdravstvena zaštita i zdravstvena nega. Ulagaćemo sve veći novac i povećavati plate. Ne zaboravite da smo jedina zemlja koja je za trajno povećala plate u toku pandemije za 10% - rekao je predsednik i dodao:

- Ono što nam je sada prioritetni zadatak, uz to da insistiramo na solidarnosti u budućnosti koje nije bilo dovoljno, uz to da moramo dalje da radimo na izgradnji objekata, treći, a važniji i od prvog i od drugog, je ulaganje u ljude, ulaganje u naše lekare u naše medicinsko osoblje i pod četiri je izlazak, što brži, ako možemo kao raketa da izlazimo iz bilo kakve ekonomske krize koju dva meseca potpunog nerada, obustavljanje života svakako proizvede i po tom pitanju sam uveren da ćemo biti među najboljim zemljama u Evropi i Svetu - naglasio je Vučić.

Učesnici konferencije diskutovaće danas o aktuelnim temama od značaja za zdravstveni sistem Srbije, u kom pravcu će se razvijati zdravstvo nakon COVID-a, kako nam je pandemija pomogla da shvatimo važnost inovacija i kako poboljšati integraciju sva tri nivoa zdravstvene zaštite.

Svi zainteresovani konferenciju mogu da prate preko YouTube kanala Color Media Communications, klikom na link:

Svoja pitanja možete slati na mail zdravstvoposlepandemije@gmail.com, a mi ćemo se potruditi da vam govornici odgovore lično odnosno kroz pitanja moderatora.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom kompanija Novartis i AstraZeneca.

Više detalja o programu konferencije možete saznati na sledećem linku: http://communications.rs/zdravstvosrbije2020/

Foto: CMC

Pogledajte još