"Zdravstvo u Republici Srbiji posle pandemije": Zlatibor Lončar - Srbija se nije suočila sa nestašicom medicinske opreme i lekova

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, otvorio je online konferenciju "Zdravstvo u Republici Srbiji posle pandemije", koju organizuju kompanija Color Media Communications i Flagship.

Nakon predsednika, publici se obratio i ministar zdravlja, Zlatibor Lončar koji je ovom prilikom rekao:

- Zemlja Srbija i njen zdravstveni sistem nije doživeo da se pacijenti nalaze po hodnicima, da se bira između pacijenata, ko je mlađi, ko će biti na respiratoru a koga će skinuti sa respiratora. Zemlja Srbija nije došla u situaciju da nema nekog leka, da nema neke opreme - rekao je Lončar i dodao:

- Nastavićemo da ulažemo u naše mlade, nastavićemo da ulažemo u naše zdravstvene radnike, lekare, tehničare i medicinske sestre, da ih zapošljavamo da im omogućimo njihovo usavršavanje i da im omogućimo uslove kakve zaslužuju, i da to budu uslovi na visokom evropskom nivou - istakao je ministar.

Učesnici konferencije diskutovaće danas o aktuelnim temama od značaja za zdravstveni sistem Srbije, u kom pravcu će se razvijati zdravstvo nakon COVID-a, kako nam je pandemija pomogla da shvatimo važnost inovacija i kako poboljšati integraciju sva tri nivoa zdravstvene zaštite.

Svi zainteresovani konferenciju mogu da prate preko YouTube kanala Color Media Communications, klikom na link:

Svoja pitanja možete slati na mail zdravstvoposlepandemije@gmail.com, a mi ćemo se potruditi da vam govornici odgovore lično odnosno kroz pitanja moderatora.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom kompanija Novartis i AstraZeneca.

Više detalja o programu konferencije možete saznati na sledećem linku: http://communications.rs/zdravstvosrbije2020/

Foto: Printscreen

Pogledajte još