Murinjo ne računa na Iguaina do kraja sezone

MADRID, 12. januara 2011. (Beta-AP) - Trener Real Madrida Žoze Murinjo rekao je da do kraja sezone neće računati na napadača Gonzala Iguaina, koji se oporavlja od operacije leđa.

Iguain je u utorak podvrgnut operaciji leđa, a Murinjo je rekao da ne očekuje čudo i da ne veruje da će do kraja sezone fudbaler moći da pomogne klubu.

Murinjo je rekao da je, dok je trenirao Čelsi, sličnu povredu imao kapiten Džon Teri i da je oporavak bio dug.

"Iguain će se za dva meseca vratiti treninzima, posle dva meseca će igrati, ali će tek na početku sledeće sezone biti 100 odsto spreman. To je očekivano, nisam ni računao na njega, pa nisam razočaran", rekao je Murinjo.

Iguain je ove sezone odigrao 18 utakmica i postigao je 10 golova.

Murinjo ne očekuje pojačanja tokom januarskog prelaznog roka, ali je rekao da su novi igrači neophodni. Portugalac je naglasio da "ne ratuje" sa upravom kluba o prelaznom roku.

"Većina kvalitetnih klubova imaju mnogo napadača u svojim ekipama... Arsenal ima petoricu napadača, Milan ima Zlatana Ibrahimovića, Robinja i Pata, a mi sada imamo samo (Karima) Benzemu. Ali takva je situacija, ne postoji savršena ekipa", rekao je Murinjo.

Murinjo je u ponedeljak proglašen za najboljeg trenera u 2010. godini, pošto je prošle sezone osvojio tri trofeja sa Interom -"duplu krunu" u Italiji i Ligu šampiona.

Pogledajte još