Odbrana: Krivica optuženih nije dokazana

BEOGRAD, 12. januara 2011. (Beta, FoNet) - Branioci nekoliko navijača Partizana koji se terete za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona istakli su u sredu u završnim rečima da krivica optuženih nije dokazana, uz ocene da je proces obeležila politika.

Branilac optuženog Ivana Grkovića, po optužnici vođe navijačke grupe "Iridućibili", advokat Zora Dobričanin-Nikodinović tražila je oslobađajuću presudu i ukidanje pritvora svom branjeniku.

"Osporavam navode i pravne kvalifikacije. Optužnica nije dokazana", navela je ona u završnoj reči i dodala da nije dokazano da je Grković izvršio krivično delo za koje se tereti i da ga je pred sud dovela "potreba političkog trenutka".

Dobričanin-Nikodinović je rekla da je suđenje za ubistvo navijača francuskog kluba Tuluz Brisa Tatona bilo političko, ističući da sudbinu optuženih treba da odrede dokazi, a ne politika i politikanti.

Nikodinović je, takođe, rekla da su "svedoci istine" zastrašeni od "konstruktura" optužnice, pozivajući ih da se jave i odala priznanje francuskim navijačima na korektnom svedočenju. Prema njenim rečima, postoje informacije da je napravljen video zapis trenutka pada Tatona.

 Nije se još desilo da 14 lica bude optuženo da je lišilo života jedno lice, to nije moguće u realnosti, ocenio je advokat Svetozar Vujačić, branilac Dejana Puzigaće, koji je optužen da je delio palice i baklje za napad na Tatona. Puzigaći se sudi u odsustvuju jer je u bekstvu od, kako je rekao njegov branilac, nepravde i neistine.

 Advokat Saša Nikolić rekao je da je njegov branjenik Jovan Karbić upalio baklju, ali da nije nikog povredio, zatraživši da se Karbić oslobodi ili da ga sud, ukoliko to eventualno ne učini, osudi za puno blaže delo - učestvovanje u tuči.

 Tek mu je 19 godina i ima besprekornu prošlost, rekao je Nikolić.

 

Pogledajte još