DIGITALIZACIJA JAVNE UPRAVE: 300 novih elektronskih usluga i servisa za građane i privredu do 2022. godine

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Program razvoja elektronske uprave 2020 - 2022. i Akcioni plan za njegovo sprovođenje koji trasira put daljeg razvoja elektronske uprave u Srbiji, što je jedan od ciljeva reforme javne uprave i prioriteta Vlade, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

- Uveren sam da će Program razvoja eUprave u Srbiji dati vetar u leđa daljoj digitalizaciji javne uprave, odnosno, da će Srbija još brže, efikasnije i jednostavnije usluživati svoje građane onako kako i zahtevaju moderna vremena u kojima živimo i radimo - rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ovim povodom.

On je izrazio uverenje da će realizacijom ovog programa Srbija ostvariti još veći skok na polju digitalizacije što će potvrditi njeno regionalno liderstvo u razvoju eUprave.

- Programom je predviđeno čak 300 novih elektronskih usluga i servisa za građane i privredu koji će se razvijati u naredne dve godine, što samo govori o tome da smo se, kreirajući Program, vodili isključivom željom da građanin bude najvažnija osoba u procesu rada, a ne administracija - rekao je ministar.

Izradu Programa razvoja eUprave 2020 - 2022. podržala je Evropska unija u okviru projekta "Podrška reformi javne uprave u okviru Sektorskog reformskog ugovora za sektor reforme javne uprave", Fond za dobru upravu Vlade Ujedinjenog kraljevstva, UNDP i NALED.

Izvor: Beta
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.