Festival scenskog šminkanja

Prostor kultnog beogradskog kluba, "Bitef art kafe", bio je centar veoma interesantnog, ovog puta ne muzičkog već umetničkog događanja. Deset mladih beogradskih umetnika je pred posetiocima šminkalo i oslikavalo tela odabranih modela

Idejni tvorac ovog prvog festivala je umetnica koja se bavi ilustracijama, grafitima i scenskom šminkom Ljiljana Borčić, koja je ovom prilikom otvorila i svoju izložbu fotografija i ilustracija. Njena zamisao je da se na ovaj način pojača komunikacija s posetiocima, kojih je bilo u velikom broju, i na taj način im se prikaže i neka druga strana šminke. 

Mladi, ali još neafirmisani umetnici oduševili su posetioce svojim umetničkim delima i kreativnošću, a trema koju su imali je nestala u trenutku kada su se na sceni pojavili modeli. Najbolju masku je birao stručni žiri koji su činili Sendi Kumalakanta (radio masku za film "Šejtanov ratnik"), slikar i učesnik "Velikog brata" Karlo Kanduti, grafičar Željko Tonšić, ilustrator Ljiljana Borčić i tatu majstor Sloba. 

Pod sloganom večeri "Šminka se kupuje strastveno, ali je treba pažljivo birati, a potogovo naneti" svim damama obezbeđen je mini kurs šminke na drugom nivou kluba, koji je, moram priznati, vrlo brzo bio prepun zainteresovanih dama. Red šminke, pa red muzike za koju je bio zadužen beogradski džez sastav "The Chub Chubs", bilo je dovoljno za zagrevanje atmosfere i dizanje publike na noge. 

Učesnici su zadovoljni otišli kućama s nagradama u obliku kristalnog nakita, kozmetike "Lush" i poklon tetovaže po izboru u studiju "Urban savage tattoo".

Novo druženje zakazano je već za 12. decembar.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović 

Pogledajte još