AO: Novak i Viktor u trećem kolu?

BEOGRAD, 14. januara 2011. (Beta) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije počeće duelom sa 42. igračem sveta Marselom Granoljersom iz Španije, odlučeno je u petak rano ujutru žrebom u Melburnu.

Treći nosilac prvog grend slema sezone bi već u trećem kolu mogao da igra sa zemljakom Viktorom Troickim, koji će takmičenje početi susretom sa Rusom Dmitrijem Tursunovim, 198. igračem na ATP rang listi.

Žreb je u isti deo kostura svrstao i Janka Tipsarevića, 48. igrača sveta koji će u prvom kolu igrati sa Nemcom Mišom Zverevim, 81. teniserom na ATP listi.

Malo je, ipak, verovatno da će Tipsarević stići do duela sa nekim od saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Srbije, jer bi to moglo da se desi tek u četvrtfinalu, što znači da bi on prethodno morao da savlada devetog nosioca Fernanda Verdaska, pa i šestog Tomaša Berdiha.

Prvi nosilac Rafael Nadal iz Španije u prvom kolu igraće sa Brazilcem Markosom Danijelom, a branilac titule Rodžer Federer sa Slovakom Lukašom Lackom.

Pogledajte još