I Šabačka mlekara povećava cene

ŠABAC, 14. januara 2011. (Beta) - Šabačka mlekara najavila je da će od od subote povećati cene mleka i mlečnih proizvoda za jedan do dva procenta, zbog poskupljenja ambalaže.

Direktor Šabačke mlekare Zoran Matić rekao je agenciji Beta da su proizvođači pakovanja za mlečne proizvode povećali cene 1. januara i uskladili ih sa kursom evra.

"Pakovanja za naše proizvode se prave od uvoznih komponenti što znači da kurs evra direktno utiče. Imamo i informaciju, dobijenu od proizvođača ambalaže, da je na svetskom tržištu manjak osnovne komponente granulata polietilena što je, takođe, izazvalo više cene", naveo je Matić.

Nova proizvođačka cena litra pasterizovanog mleka Šabačke mlekare sa 2,8 procenata mlečne masti, bez poreza na dodatu vrednost, sada je 48 dinara, ABT jogurta u čaši sa 1,6 procenata mlečne masti je 12,96 dinara, a litarskog pakovanja tog jogurta 67,50 dinara.

Šabačka mlekara dnevno preradi 210.000 litara mleka, a polovina proizvodnje se izveze na tržišta Crne Gore, BIH, Hrvatske, Rusije, Albanije i Makedonije.

Pogledajte još