Srpski maneken Andrej Pejić osvaja svet mode

Ne dajte da vas izgled zavara. Andrej Pejić ima 19 godina, muškog je pola i od nedavno je novo zaštitno lice kampanje "Mark Džejkobs". Andreja, koji je rodom iz Svilajnca, opisuju kao mešavinu Sindi Kraford i Kejt Mos.

Na predstojećoj "Nedelji mode" u Parizu, koja će se održati od 19. do 21. januara, Andrej je jedan je od najtraženijih modela.

A sve je počelo kada je britanski fotograf Dejmon Bejker otišao u zamračeni karaoke bar u Kovent gardenu prošlog leta. U zadnjem delu zadimljenog kluba video je plavooku devojku visokih jagodica, duge platinaste kose.

Pomislio je da je to "najlepša devojka koju je video u životu". Počeli su da flertuju, da bi posle nekoliko minuta Dejmon shvatio da nema posla sa devojkom već muškarcem.

Andrej je debitovao na reviji Žan-Pola Gotjea, ređao je najprestižnije poslove, od slikanja za francuski, italijanski i turski "Vog", do poslednje reklamne kampanje za Marka Džejkobsa i Gotjea.

Mladi maneken je prošlog leta posetio baku koja živi pored Svilajnca. Andrej je pre dve godine završio srednju školu u Melburnu, a u Evropu je prešao u februaru i odmah je počeo da radi sa najboljim kreatorima današnjice.

- Saradnja sa Gotjeom je bila super. On je zamislio da na reviji predstavljam muzu Iv Sen Lorana, Beti Katru, jer sam ga podsetio na nju. Interesantno je da ona ima muške crte lica i dugu plavu kosu - opisao je Andrej svoju saradnju sa čuvenim kreatorom.

Andrej priznaje da je sa 13 godina postao ekscentričan i da je tada počeo da se poigrava svojim izgledom i ne mari mnogo šta će drugi reći ili misliti o njemu.

 

Pogledajte još