DUŠICA JAKOVLJEVIĆ OGLASILA SE IZ IZOLACIJE: "Kriv si što si bolestan" je jedna od najgorih osuda na svetu!

Dušica Jakovljević pre nekoliko dana potvrdila je da ima korona virus i da se najverovatnije zarazila na nekoj od proslava na kojim je bila tokom prošle nedelje.

Voditeljka se danas  oglasila putem Instagrama, razočarana jer je umesto podrške kolega dobila linč i nerazumevanje, istaknuvši da njena deca nisu zaražena i da se ona samoizolovala čim je osetila prve simptome.

- S obzirom na to da me uništavate već tri dana, da svojim izveštavanjem ugrožavate normalno funkcionisanje moje dece, da mi svakodnevno nanosite duševni bol tvrdnjama da sam direktno nekoga zarazila, evo par pitanja sa moje strane... Da li mislite da je pristojno nekoga pitati da li je bolestan ili je to lično i privatna stvar svakog pojedinca? Da li mislite da bi, ukoliko zaista ležim na infektivnoj klinici, trebalo da me uznemiravate, konstantnim pozivima ili da me, ljudski i kolegijalno, pustite da se lečim u miru? Da li mislite da je u redu da od mene pravite dželata, umesto žrtvu, koja je, ukoliko je pozitivna na korona virus, takođe negde zaražena, zdravstveno oslabljena, suočena sa tim teškim saznanjem da u sebi nosi određenu bolest kojom je, ne znajući, možda tu bolest prenela na nekoga koga voli? Da li mislite da, kao neko ko je u karantinu, zaista marim za to šta će te vi da pišete, s obzirom na to da se već trudim da sačuvam zdrav razum, odvojena od svoje dece? Da li ste svesni da direktno osuđujete svakog zaraženog u ovoj zemlji, od kojeg pravite direktnog krivca? Kriv si što si bolestan je jedna od najgorih osuda na svetu. Da li mislite da je trebalo da pružite meni i mojim kolegama podršku u ovakvim situacijama kada prolazimo kroz najgori period u našim životima, ali ne zbog naših rezultata testa na koronu, već zbog vašeg linča i osuda. Da li mislite da nam olakšavate situaciju u kojoj srećom imamo ljubav i podršku porodice i prijatelja, koji su svesni da je svaki odlazak na testiranje i na infektivnu kliniku hrabrost i primer za svakog građanina ove zemlje? Moja deca znaju istinu, a to je da je njihova majka hrabra žena koja je na prve simptome i laganu tempeteraturu otišla na infektivnu kliniku, da se samoizolovala da bi zaštitila sve oko sebe u momentu kada rezultati testa još nisu bili gotovi. Moja deca znaju da je njihova majka išla na posao i onda kada su drugi radili od kuće, vrlo vredno i predano brinula o njima, 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, koliko nedelja pre, za vreme i posle vanrednog stanja, stajala u redovima, apelovala i davala lični primer da treba da se štitimo od ovog zla, zato prestanite, molim vas, da me linčujete i stavljate etiketu krivaca, kao da sam korona virus lično zamutila u svojoj kuhinji i njime prskala ljude. Prestanite da meni, od koje direktno nikada nećete dobiti odgovor na to nepristojno pitanje: "Da li si bolesna?" zagorčavate život, posebno ako zaista jesam. Onda je to još monstruoznije sa vaše strane, drage "kolege". Jer sam ja vas uvek dostojno poštovala u savršenom odnosu prema kolegama i medijima, privatno i poslovno. Ipak, zbog moje dece i na njihovo insistiranje, radi njihovog normalnog života objaviću da su se oni testirali i da u upravo stigli rezultati, a to je da su oboje, i Anđela i Ognjen negativni na korona virus. 

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: dusicajkovljevic/Instagram

Pogledajte još