Srpski turisti ne odustaju od Tunisa

BEOGRAD, 14. januara 2011. (Beta) - Turisti koji su odlučili da zimski odmor provedu u Tunisu, zahvaćenom neredima, svakodnevno se informišu o situaciji u toj mediteranskoj zemlji, ali retko odustaju od aranžmana, rečeno je u petak agenciji Beta u domaćim turističkim agencijama.

Masovni nemiri zbog nezaposlenosti i nemaštine se šire Tunisom mesec dana, ali turističke agencije u Srbiji, ipak, tvrde da interesovanje turista za putovanja ne jenjava.

Kako je Beti rečeno u turističkoj agenciji "Kon-Tiki", turisti koji su uplatili aranžmane za putovanje u Tunis svakodnevno se informišu o situaciji u toj zemlji, ali je samo jedna porodica odlučila da odustane od putovanja. Ta agencija je poručila da će klijentima, u slučaju da odustanu od puta, vratiti novac.

"U Tunisu je 65 naših putnika, s tim što je juče otputovalo 15. Turisti su u Tunisu bezbedni, neometano provode slobodno vreme s obzirom na to da se ne nalaze u gradovima u kojima se odvijaju nemirima", rekla je Beti predstavnica za medije "Kon Tiki"-a Milica Žarković.

U turističkim agencijama "Sabra" i "San Lajn" nisu mogli da iznesu detaljnije podatke o broju putnika koji su otputovali u Tunis u sklopu njihovih aranžmana.

Pogledajte još