Direkcija za robne rezerve nije komercijalna institucija

BEOGRAD, 15. januara 2011. (Beta) - Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević ocenio je da je Direkcija za robne rezerve u prošloj godini imala značajanu ulogu u ispravljanju poremećaja na tržištu i prilikom vanrednih situacija.

On je u intervjuu agenciji Beta kazao da Direkcija za robne rezerve nije komercijalna institucija i da ne bi trebalo da dnevno interveniše na tržištu, već da reaguje u vanrednim okolnostima i situacijama.

"Onaj ko smatra da robne rezerve treba dnevno da igraju na tržištu, da zarađuju i da budu profitabilne, taj je kompletno pogrešio fokus", naglasio je srpski ministar trgovine i usluga.

Prema rečima Milosavljevića, u javnosti je mnogo nepotrebnih kontraverzi i dilema oko funkcionisanja sistema robnih rezervi. Milosavljević je podsetio da je nedavni zemljotres u Kraljevu pokazao koliki je značaj Robnih rezervi, jer je već sutradan nakon te katastrofe 500.000 komada crepa iz robnih rezervi bilo distribuiranao građanima koji su prvo sa tim i gotovo kompletno sa tim crepom pokrili svoje kuće.

Pogledajte još