DAME, PREUZMITE INICIJATIVU: Četiri razloga zašto je dobro da žena prva priđe muškarcu

Prema nekom nepisanom pravilu, od muškaraca se očekuje da preuzmu inicijativu i naprave prvi korak – bilo da prilaze devojci koja im se dopadne, bilo da kasnije žele da je zaprose... Retke su situacije kada dame načine prvi korak, ali, možda bi trebalo to češće da rade!

Naime, novo istraživanje sajta "OkCupid" pokazalo je da postoji nekoliko razloga zašto je dobro da žena priđe muškarcu, te da su ovakve veze uspešnije.

Žene su "probirljivije"

Kako se pokazalo u istraživanju, muškarci šalju mnogo više poruka ženama, nego obrnuto. Njihova strategija je slična pecanju – što veću mrežu bace, veće su šanse da nešto i upecaju.

Međutim, žene uglavnom imaju drugačiju strategiju – one mogu da provedu mesece na dejting aplikacijama, čekajući da dobiju poruku od "svog princa". To znači i da one ne gube vreme na muškarce koji im se stvarno ne dopadaju.

Žene koje priđu muškarcu odmah pokažu interesovanje

Istraživanje je pokazalo da što više poruka muškarac dobija, to ih više i šalje, a dame to mogu da upotrebe u svoju korist! Studijom je utvrđeno da su dva i po puta veće šanse da nakon što mu se jednom javite, on počne redovno da vam piše!

Pored toga, žene koje na ovaj način naprave prvi korak imaju i tu prednost što mogu same da izaberu tok upoznavanja i ono o čemu žele da razgovaraju.

Žene bolje biraju ako preuzmu inicijativu

Istraživanje sajta "OkCupid" utvrdilo je da ljudima uglavnom "zapadnu za oko" oni koje smatraju atraktivnijim od sebe. Muškarci, posebno, imaju sklonost da šalju poruke ženama koje su zgodnije od njih.

Uzevši to u obzir, dame koje odluče da prve pošalju poruku ili na drugi način priđu, mogu da izaberu muškarca koji je po njihovom mišljenju atraktivniji!

Povećavaju se šanse da nađu ljubav

Većina ljudi na dejting aplikacijama kao krajnji cilj ima pronalazak partnera sa kojim će ostvariti dužu ljubavnu vezu. A, ako žena napravi prvi korak, šanse za to se povećavaju, pokazalo je istraživanje!

Dejting platforma "The League" takođe je sprovela istaživanje, a ispostavilo se da je jedan od tri para u vezi nakon što je žena načinila prvi korak, a kada je reč o vezama koje su rezultirale veridbom, tri puta više takvih veza je započeto na inicijativu žene.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još