U nedelju dodela Zlatnih globusa

LOS ANĐELES, 16. januara 2011. (Beta-AP) - U Los Anđelesu će večeras po lokalnom vremenu a rano ujutru u ponedeljak po centralno-evropskom vremenu, 68. put biti dodeljeni Zlatni globusi, nagrade Udruženja stranih novinara akreditovanih u Holivudu.

Priča o britanskoj monarhiji "The King's Speeć" dobila je sedam nominacija za Zlatni globus, a u konkurenciji za nagradu za najbolju filmsku dramu su i triler "Black Swan", film o bokserima "The Fighter", naučnofantastični hit "Početak" i priča o Fejsbuku "Društvena mreža".

Za priznanje za najbolju filmsku komediju/mjuzikl nadmetaće se "Alisa u Zemlji čuda", mjuzikl "Burlesque", priča o lezbijskoj porodici "The Kids Are All Right", akcioni film "Red" i romantični triler "The Tourist".

Nominacije za režiju pripale su Darenu Aronofskom ("Black Swan"), Dejvidu Finčeru ("Društvena mreža"), Tomu Huperu ("The King's Speeć"), Kristoferu Nolanu ("Početak") i Dejvidu O. Raselu ("The Fighter").

Nominacije za najboljeg glumca u drami dobili su Kolin Fert za "The King's speeć", Džesi Ajzenberg za "Društvenu mrežu", Mark Volberg za "The Fighter", Džejms Franko za "127 Hours" i Rajan Gozling za "Blue Valentine".

Nominacije za najbolju glumicu u drami pripale su Heli Beri za "Frankie and Alice", Nikol Kidman za "Rabbit Hole", Dženifer Lorens za "Winter's Bone", Natali Portman za "Black Swan" i Mišel Vilijams za "Blue Valentine".

Nominacije za najboljeg glumca u komediji/mjuziklu pripale su Džoniju Depu za "Alisu u Zemlji čuda" i "The Tourist", Polu Đamatiju za "Barney's Version", Džejku Džilenholu za "Love and Other Drugs" i Kevinu Spejsiju za "Casino Jack".

Pogledajte još