Za nedelju, 16. januar 2011.

BEOGRAD, 16. januara 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili mogućoj evakuaciji građana Srbije iz Tunisa i dnevničkim beleškama savetnika bivšeg britanskog premijera o NATO bombardovanju Srbije.

ALO - U tekstu pod naslovom "Samo ludi Srbi ne beže iz Tunisa" list piše o nemirima u Tunisu.

BLIC - Pod naslovom "Zbog prisluškivanja BIA pred Sudom u Strazburu" list piše da se tajna služba oglušava o zahteve javnosti. O produženju tendera za prodaju Telekom u "Država za Telekom čeka Nemce i Francuze". Hrvatska pevačica Tereza Kesovija kaže u ispovesti: "Rat je uništio sve moje uspomene".

VEČERNJE NOVOSTI - U "Bande pljačkaju srpske radnike" list piše da nadležni još nisu doneli odluku o evakuaciji srpskih turista i građevinskih radnika iz Tunisa. O razlikama u kupovnoj moći u Srbiji u "Sever troši dok jug gleda". O dnevničkim beleškama savetnika bivšeg britanskog premijera Alistera Kembela u "Srbija izbegla potpuno uništenje".

KURIR - U tekstu pod naslovom "Mozak se smanjuje od mutant hrane" list piše o poremećajima koje može da izazove genetski modifikovana hrana.

POLITIKA - O dnevničkim beleškama savetnika britanskog premijera Tonija Blera u "Kembel: Srbiju su hteli da razore novom vrstom bombi". O situaciji u Tunisu u "Ambasadorka Čubrilo: Turisti u Tunisu bezbedni, moguća evakuacija". O pravilima rada u italijanskom Fijatu u "Radnici Mirafjorija prihvatili plan Fijata".

PREŠ - U tekstu pod naslovom "Dražin grob više ne postoji" list prenosi svedočenje pred državnom komisijom u kojem se navodi da su posmrtni ostaci četničkog komandanta Draže Mihailovića prebačeni sa Ade na plavni deo Velikog ratnog ostrva kako bi ih voda odnela. Lista ljudi po kojima se Srbija prepoznaje u svetu u tekstu pod naslovom "100 najpoznatijih Srba na svetu".

Pogledajte još