Srbija lako pobedila Australiju

BEOGRAD, 16. januara 2011. (Beta) - Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u nedelju u Malmeu Australiju sa 35:18 (16:8), u drugom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu.

U meču u kome je selektor Srbije Veselin Vuković pružio šansu većini igrača, nije bilo ni dobre ni osmišljene igre. Do ubedljive razlike Srbija je došla kada je u igru ušla "prva postava", predvođena Momirom Ilićem i Markom Vujinom.

Rukometaši Srbije odigrali su sa Australijom kao na treningu. Nisu se mnogo trudili ni u napadu, ni u odbrani, pa je i igra bila takva.

Primili su 18 golova od simpatičnih Australijanaca, koji tek počinju da igraju rukomet, što zabrinjava, koliko i činjenica da su postigli samo 35 golova.

Videlo se da igračima Srbije nedostaje motivacija i da već razmišljaju o narednim ozbiljnijim protivnicima, ali to ne bi smelo da bude opravdanje za lako primljene golove i greške u dodavanju, kojih je bilo mnogo.

Ubedljiva pobeda od 35:18 je pre svega rezultat velike razlike u kvalitetu dve reprezentacije, a nikako osmišljene i ozbiljne igre Srbije.

U prvom kolu Danska je savladala Australiju sa 47:12 (21:8) i u drugom poluvremenu primila četiri gola. Naredni meč Srbija igra sutra u Malmeu u 20.15 upravo sa selekcijom Danske, a kako je odigrala predhodne dve utakmice, nema mesta za optimizam.

Selektor Srbije Veselin Vuković čestitao je Australiji na dobroj igri.

"Danska publika je podržavala našeg rivala, da bi nas sto više izmorila za sutrašnju utakmicu. I to je deo sporta. Momci su odradili to što smo se dogovorli, sa nekoliko gresaka. Bitno je da su imali želju, da su pokušali da neke segmente igre unaprede", rekao je Vuković.

On je dodao da je samo Ivan Stanković "igrao koji minut više" da bi poštedeo Rajka Prodanovica koji ima manju povredu.

Rukometaš Srbije Ivan Stanković istakao je da su Australijanci bili borbeni.

"Oni su bili borbeni i otežali su nam u nekim trenucima stvari koje smo zamislili da odradimo. Cilj je bio da u igri budu oni koji nisu igrali prvi meč sa Alžirom, da bi se odmorili pojedinci za meč sa Danskom, koji je važniji", objasnio je Stanković.

Selektor Australije Taip Ramadani bio je zadovoljan i ponosan kako je njegova ekipa odigrala protiv Srbije.

"Pošto rukomet igramo amaterski, za nas je ovo jedna dobra utamica I proba za buduće duele koje igramo na ovom šampionatu", rekao je Ramadani.

Dvorana: "Arena Malme". Gledalaca: 3000. Sudije: Karbas i Koladuzan (Obojica iz Irana). Isključenja: Srbija 12 minuta, Australija 12 minuta. Sedmerci: Srbija 2 (2), Australija 4 (3).

Srbija: Pribak, Šešum 2, Vujin 7, Nikčević 3, Ćurković, Toskić 1, Stanić, Ilić 4, Marković 3, Pejanović (12 odbrana), Prodanović 1, Stojković 2, Rnić 5, Vilovski 1, Vučkovic 1, Stanković 5.

Australija: Latinović (5 odbrana), Stojanović 4, Blondel, Kalvert 3, Flečer 5, Hopner, Tomas, Groeintvud, Hedžes, Keli 1, Parminter 2, Krajnc, Matić 2, Kodrić, Vinkler (6 odbrana), Subotić 1.

Rezultati 2. kola:

Grupa A:

Bahrein - Nemačka 18:38 (9:20)
Tunis - Španija 18:21 (7:9)
Egipat - Francuska 19:28 (8:12)

Grupa C:

Australija - Srbija 18:35 (8:16)
Ažir - Hrvatska 15:26 (11:11)
Rumunija - Danska 30:38 (16:17)

Pogledajte još