Nedelja arhitekture - Stefan Kurilović

U subotu, šestog maja, u Galeriji "Artget" KCB prisustvovali smo otvaranju gostujuće izložbe Stefana Kurilovića, arhitekte iz Poljske. Izložba "Arhitekturom za Beograd" otvorena je povodom Prve međunarodne nedelje arhitekture 2006. godine. Uvodnu reč dao je Dimitrije Mladenović ispred Društva arhitekata Beograda, a izložbu je otvorio Macej Zimanski, ambasador Republike Poljske.
Stefan Kurilović je doktor i inženjer arhitekture SARP-a, (Saveza arhitekata Poljske). Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Tehnološkog univerziteta u Varšavi 1972. godine, doktorirao 1990. godine, stekao diplomu posledoktorskih studija 2001. godine, licencu za projektovanje 1980. godine. Osnivač je i glavni projektant APAKA, član Radne grupe za uslove organizacije raznih skupova Međunarodne unije arhitekata, sekretar Odeljenja za arhitekturu u okviru Arhitekture i urbanizma Pojlske akademije nauka u periodu 1994-1997. godine, komesar za zaštitu prava arhitekata OW SARP-a od 1989. godine, član Presidijuma glavnog odeljenja SARP-a u Varšavi između 1976. i 1981. godine i član Presidijuma Glavnog odbora Unije između 1981. i 1992. godine, nacionalni komesar za profesionalnu odgovornost Društva arhitekata.
Organizatori izložbe su Društvo arhitekata Beograd i Kulturni centar Beograda. Podrška: Skupština grada Beograda, Arhitektonski fakultet univerziteta u Beogradu, UN Habitat, Inženjerska komora Srbije i Francuski kulturni centar u Beogradu.

Dragan Kljajić

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.