Društvenoj mreži četiri Zlatna globusa

BEVERLI HILS, 17. januara 2011. (Beta) - Film "Društvena mreža" o osnivačima sajta Fejsbuk dobio je u nedelju uveče četiri Zlatna globusa, između ostalog u kategorijama najbolja drama i najbolja režija, prenose danas agencije.

Za najboljeg glumca u drami proglašen je Kolin Fert, za ulogu britanskog kralja Džordža Šestog u filmu "The King's Speech", dok je nagrada za najbolju glumicu u drami pripala Natali Portman za rolu u trileru "Black Swan".

Film o lezbijskoj porodici "The Kids Are All Right" dobio je dve nagrade - za najbolji mjuzikl ili komediju i za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji (Anet Bening). Nagrada za najboljeg glumca u mjuziklu ili komediji dodeljena je Polu Đamatiju za rolu u filmu "Barney's Version".

Bokserska drama "The Fighter" dobila je dva Zlatna globusa za epizodne uloge koji su pripali Kristijanu Bejlu i Melisi Leo.

"Društvena mreža" je pored nagrada za najbolju dramu i za režiju, koja je dodeljena Dejvidu Finčeru, dobila i Zlatni globus za scenario (Aron Sorkin) i za muziku (Trent Reznor i Atikus Ros).

Pogledajte još