Za ponedeljak, 17. januar 2011.

BEOGRAD, 17. januara 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili su povratku srpskih turista iz Tunisa i tekućim političkim pitanjima.

BLIC - O greškama prilikom identifikacije žrtava na Kosovu u tekstu "Porodicama nestalih predavani tuđi posmrtni ostaci". O povratku srpskih građana iz Tunisa pod naslovom "Turisti evakuisani, hoteli ostali bez struje i hrane". List najavljuje da će britanska pevačica Ejmi Vajnhaus gostovati u junu u Beogradu.

VEČERNJE NOVOSTI - O slučaju preminule devojčice Dijane Marinković u bolnici u Vranju u tekstu "Dete ubio nemar lekara". O povratku srpskih turista iz Tunisa pod naslovom "Spaseni iz pakla Tunisa". Pod naslovom "Otvaraju 7.000 radnih mesta" list piše da je 121 opština zatražila sredstva za nova zapošljavanja.

DANAS - O situaciji u Tunisu u tekstu "Sudbina Tunisa u rukama vojske". O peticiji Albanaca sa juga Srbije protiv izveštaja Dika Martija pod naslovom "Haljimi: Stvara se klima kolektivne odgovornosti". O trošenju državnih para u tekstu "Povećane najtajnije stavke".

KURIR - Zamenik predsednik SNS-a Aleksandar Vučić u intervjuu za list kaže da je ministar policije i lider SPS-a Ivica "Dačić pogazio reč". O povratku turista iz Tunisa "Srpski turisti pobegli iz pakla".

POLITIKA - O tajni zgrade u centru Beograda u tekstu "Lekina tvrđava u srcu Beograda". Njujork tajms otkriva "SAD i Izrael bacili sajber bombu na Iran". O povratku srpskih građana iz nemirima zahvaćenog Tunisa pod naslovom "Srpski turisti ipak napuštaju Tunis".

PRAVDA - O slučaju preminule devojčice Dijane Marinković "Umrla je, nosite je kući". Pod naslovom "Tuča košarkaša Napretka i Proletera" list piše o obračunu na košarkaškoj utakmici u Kruševcu.

PRES - O evakuaciji srpskih turista iz Tunisa pod naslovom "Jedva ih naterali da se vrate kući". List piše da je Vlada Srbije na poslednjoj sednici odobrila lideru PUPS-a Jovanu Krkobabiću da zaposli još ljudi u Fondu PIO: "Još 100 plata za Krkobabića!".

PRIVREDNI PREGLED - Pod naslovom "Za stečaj 'viđeno' 20.000 firmi" list piše da od 1. januara automatsko bankrotstvo sledi posle blokade od najmanje dve godine.

Pogledajte još