Ovog meseca "Telfor 2007"

U beograskom Centru "Sava" od 20. do 22. novembra biće održan 15. telekomunikacioni forum "Telfor 2007", najavio je danas predsednik Upravnog odbora "Telfora" Đorđe Paunović. Na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres−centru Tanjuga Paunović je naveo da je za ovaj telekomunikacioni skup prijavljeno 150 radova 385 autora, a od toga je 29 studentskih. U toku trodnevne manifestacije biće održano oko 46 prezentacija i sesija. 

Organizacija ovog već tradicionalnog međunarodnog skupa poverena je Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, Društvu za telekomunikacije Srbije, a najveći sponzor je Telekom Srbija. Paunović je naveo da se na skupu očekuje više od 2.000 učesnika, dok je za sve posetioce ulaz slobodan, kao i za učešće novih autora. 

On je najavio da će prvi put ove godine biti dodeljena i priznanja − nagrada "Ilija Stojanović" za najbolji naučni rad i nagrada najmlađem autoru za naučni rad. Predsednik Upravnog odbora Republičke agencije za telekomunikacije Jovan Radunović naveo je da je u srpskoj privredi učešće telekomunikacija poraslo za jedan odsto u odnosu na 2006. godinu i iznosi 55,6 odsto, a izraženo u ciframa, telekomunikacije su učestvovale u bruto društvenom proizvodu zemlje sa oko 6,5 milijardi evra. Radunović je naveo da se uloženi novac u telekomunikacije vraća s faktorom većim od 1,4, dok se, primera radi, novac uložen u energetiku vraća s faktorom 1,2. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još