Partizan počeo pripreme u nepromenjenom sastavu

BEOGRAD, 17. januara 2011. (Beta) - Fudbaleri Partizana u gotovo neizmenjenom sastavu počeli su u ponedeljak u Beogradu pripreme za prolećni deo sezone, u kojoj su kao glavne ciljeve postavili odbranu titule prvaka države i osvajanje nacionalnog kupa.

"Izuzetno smo ambiciozni i spremni smo da ovo drugo 'poluvreme' odradimo kao i prvo. Želimo duplu krunu i znam da imamo snage za taj cilj", rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević na početku priprema u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

U dosadašnjem toku prelaznog roka iz Partizana je otišao samo napadač Pjer Boja, dok će najbolji strelac crno-belih Kleo ostati do leta u beogradskom klubu. Brazilac će popodne doputovati u Beograd.

"Neće biti promene u našoj koncepciji igre, osim ako do kraja prelaznog roka ne dovedemo nekog brzog bočnog igrača", kazao je trener crno-belih.

Promena nije bilo ni kada su u pitanju dolasci igrača, pošto od dovođenja južnoafrickog napadača Katlega Mpele u ovom prelaznom roku neće biti ništa.

"Junski prelazni rok nam je prioritet, ali smo već sada bili blizu dovođenja Mpele. Ipak, preko noći se sve promenilo, kao što se to često dešava u fudbalu. Voleo bih da nam uskoro dođu pojačanja, ali nije problem ni ako se to desi u junu, pošto smo i sa ovom ekipom dominantni u Srbiji", rekao je Stanojević.

(old_image)

Za Partizan bi posle nešto manje od godinu dana trebalo da zaigra i fudbaler sredine terena Ljubomir Fejsa koji se oporavio od povrede. On će se nakon završnih pregleda u četvrtak pridružiti ekipi.

"Nekad je najvažnije da zadržimo ekipu na okupu nekoliko godina. Procenili smo da nam u ovom momentu nisu potrebna neka specijalna pojačanja. To ne znači da neće biti nekih odlazaka i dolazaka, ali videćemo. Povratak Fejse je jedno od najjačih pojačanja", zaključio je koordinator Partizana za sportska pitanja Albert Nađ.

Kapiten crno-belih Mladen Krstajić rekao je da očekuje da Partizan u drugom delu sezone potvrdi dobre igre od jesenas.

"Zasluženo smo prvi sa pet bodova više od Crvene zvezde. Ta prednost, međutim, ne sme da nas zavara jer će biti teško u nastavku sezone. Zvezda se pojačala tokom pauze, ali ne mislim da će 'večiti' derbi u prvenstvu odlučiti o prvaku", istakao je Krstajić.

Predsednik Partizana Dragan Đurić kazao je da crno-beli u ovoj godini žele da budu još bolji nego u 2010.

"Godina za nama je jedna od uspešnijih, ali je sigurno da smo mogli i bolje. Ono što nismo uradili prošle, uradićemo ove godine. Ipak, dokazali smo da u Evropi možemo da igramo protiv velikih ekipa. Potrebno je da se ekipa dobro spremi za nastavak sezone i ako pobedimo u svim utakmicama neće biti problema", zaključio je Đurić.

Fudbaleri Partizana prvi deo priprema obaviće u Beogradu, a potom slede odlasci u Tursku i Dubai. Prolećni deo šampionata počinje 27. februara, a crno-beli gostuju u Inđiji.

Pogledajte još