DSS će učiniti sve da odbrani Ustav

BEOGRAD, 17. januara 2011. (Beta) - Demokratska stranka Srbije (DSS)učiniće sve da odbrani Ustav Srbije nastao nacionalnim konsenzusom i voljom naroda Srbije i uverena je da će propasti sve inicijative za promenu najvišeg pravnog akta, rekao je u ponedeljak portparol DSS Petar Petković.

"Ustav je donet da traje i njegovo trajanje mora da bude preče od mišljenja onih koji hoće da menjaju Ustav", rekao je Petković na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Ustav je brana daljem rasparčavanju države Srbije i nema sumnje da je sadašnji Ustav najbolji mogući Ustav koji država Srbija ima.

"Umesto da se Ustav menja bilo bi mnogo bolje da se ulože sve snage na odbranu nacionalnih, državnih i ekonomskih interesa države Srbije upravo kao u vreme od 2004. do 2008. kada je u Srbiji vođena državotvorna politika koju je predvodio tadašnji premijer Vojislav Koštunica", kazao je Petković.

Porptarol DSS-a je naveo da narod dobro zna šta je Srbiji potrebno i da zna da je Ustav preči od EU što je, kako je rekao, pokazalo i poslednje istraživanje vladine Kancelarije za evropske integracije po kojem je "drastično opala podrška građana Srbije za ulazak u EU".

Pogledajte još