ZA HIDRATACIJU I SJAJ KOŽE: Dočekajte spremno sunčane dane uz prirodnu masku i piling

Masnoća, osipi zbog toplote, pigmentacije i bubuljice samo su neke od nevolja s kojima se naša koža suočava tokom leta. Naravno da je najbolja zaštita od sunca boravak u zatvorenom prostoru, ali niko ni ne pomišlja na takvo rešenje, pogotovo posle dugog perioda boravka u kući zbog pandemije izazvane virusom korona. Podrazumeva se da treba da uradimo upravo suprotno, odnosno da što više vremena provodimo napolju, a kada je reč o koži lica - zaštitu potražite u sezonskom voću!

Jedan od načina je da ga što više konzumirate, ali postoji i drugi - da ga iskoristite za pravljenje prirodnih, domaćih maski za lice. Osim voća, u pomoć prizovite i druge blagotvorne sastojke koji će ten očistiti i učiniti blistavim iznutra.

- Maska od manga i čija semenki pogodna je za sve tipove kože, a revitalizuje, podmlađuje i hidrira. Za pripremu su vam potrebne: dve kašike pulpe manga, kašičica čija semenki i kašičica gela aloje vera.

Izmiksajte polovinu manga (bez kore), da dobijete kremastu smesu. Pomešajte čija semenke sa kašikom hladne vode, pa mutite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ponovo energično mešajte, pa ostavite desetak minuta. Još jednom mutite i stavite u frižider da se pretvori u gel, a to će biti posle otprilike 15 minuta. Potom istružite svež gel iz listova aloje. Pomešajte sve sastojke u čistoj i suvoj činiji. Masku nanesite na lice i ostavite da deluje 15 minuta. Toplom i vlažnom krpom nežno je skinite, a onda se umijte hladnom vodom da biste je potpuno uklonili. Posušite lice mekim peškirom.

- Piling od kus-kusa i kakaoa nahraniće kožu, efikasno sa nje ukloniti oštećenja od sunca i podariti joj sjaj. Za pripremu su vam potrebne: dve kašike kus-kusa, dve kašike kakao praha, tri kašike mleka, tri kašike ovsenih pahuljica i dve kapi eteričnog ulja nane.

Potopite kus-kus u mleko uveče, pa ujutru od toga napravite pastu. Pomešajte sve sastojke i pastu nanesite na lice i vrat, izbegavajući deo oko očiju. Masirajte od vrata ka čelu nekoliko minuta. Ako imate, stavite kolutove krastavca na oči. Neka ovaj piling odstoji na koži 10-15 minuta, pa ga uklonite toplom i vlažnom krpom, ali lagano. Zatim isperite hladnom vodom kako biste uklonili sve ostatke pilinga i posušite peškirom. Još preostaje da lice namažete hidratantnom kremom.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još