Ručna bomba u kod ambasade Hrvatske u Berlinu

BERLIN, 17. januara 2011. (Beta) - Ambasadi Republike Hrvatske u Berlinu upućen je u ponedelja sumnjivi paket, a kontrola je pokazala da je u njemu bila ručna bomba.

Kako prenose mediji, iz navoda policije o ovom slučaju ostalo je nejasno gde je tačno nađena pošiljka. Najpre su mediji naveli da je paket nađen ispred zgrade Ambasade u berlinskoj četvrti Šeneberg, ali policija to do sada nije potvrdila.

Paketić je otkriven oko 13.00 sati, posle čega ga je policija preuzela i otpremila na kontrolu. Ambasada je nakratko bila zatvorena, a pozadina slučaja nepoznata je, isto kao i da li je zaista postojala opasnost od eksplozije.

Nemački ministar inostranih Poslova Gido Vestervele saopštio je tim povodom da "vlasti moraju tačno da preispitaju ovaj slučaj". U sredu u posetu Nemačkoj stiže predsednik Hrvatske Ivo Josipović.

"Nemačka će učiniti sve da obezbedi zaštitu i sigurnost inostranih misija. Predstojeća poseta hrvatskog predsednika Ive Josipovića i dalje će se pripremati sa svom protokolarnom i sadržajnom brižljivošću", naveo je Vestervele u saopštenju koje je prenela njegova pres služba.

Pogledajte još