Vuković: Mogli smo i bolje protiv Danske

BEOGRAD, 17. januara 2011. (Beta) - Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od Danske sa 27:35 (14:16), u trećem kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Selektor Srbije Veselin Vuković posle meča istakao je da je njegova ekipa mogla i bolje da odigra.

"Ja to zovem 'duhovima iz proslosti'. To se najbolje videlo u poslednjih 10 minuta kada sam rekao da najdužim mogućim napadom smanjimo sa četiri na tri gola, ali nismo uspeli, već je bilo osam za njih", kazao je Vuković.

On je dodao da se mnoge čudne stvari se dešavaju u ekipi i da je zato odgovoran.

"Pokušaću da prvo popričam sa igračima, da im kažem šta mi se ne sviđa. Nije mi se svidelo njihovo ponašanje kada smo krenuli da tonemo. Međutim, to su nasledili iz klubova iz kojih dolaze, a ja ne znam šta da radim", rekao je Vuković.

Rukometaš Srbije Momir Ilić naglasio je da je ekipa jako dobro odigrala prvo poluvremem.

"Stvarno je sve funkcionisalo i u napadu i u odbrani. U drugom delu igre, moram reći da su Danci kada su vodili sa tri razlike, imali blagu prednost sudija. Tako kada su imali šest razlike, nismo uspeli da se vratimo. Idemo dalje. Moramo se koncentrisati na meč sa Hrvatskom. Nema puno žalosti", rekao je Ilić.

Selektor Danske Urlik Vilbek bio je zadovoljan pobedom, ali i načinom igre kako su osvojena nova dva boda na šampionatu.

"Zadovoljan sam kako smo odigrali protiv Srbije, naročito u odbrani. Raduje me forma ekipe, jer nas očekuje važan meč sa Hrvatskom", zaključio je Vilbek i dodao da se u ekipi Danske istakao u napadu Hansen.

Pogledajte još