Na vrhu

I na vrh stigli. I u bazni kamp se veseli vratili. Bilo je teško, ali uspešno. Posle lude noći poruka - Da života imam dva, sad bi' sebi oba da. UZDRAVLJE!


16.11.2007

A sada - spektakl!!!

Momci su sišli u bazni kamp. Dok ih još drma adrenalin pokušaće da vam opišu uspon na Ama Dablam. Koliko vidim, veseli su i raspoloženi, a što je najvažnije, raspituju se za čang (alkoholno piće od pirinča!).

Sutra napuštamo bazu i spuštamo se u Namče Bazar. Tamo nas čeka moj prijatelj Dawa, koji je od negde nabavio pet litara crnog vina!!! Kaže, ovakav uspeh mora da se proslavi!!!
Valjda ćemo preživeti.

Vođa ekspedicije
Dragan Jaćimović

Evo da i ja koju napišem, red bi bio, jer ipak sam i ja prisustvovao usponu. Bilo je teško ko i uvijek, jer da nije, ne bih ovo ni pisao, jer vjerovatno ne bih ni došao ovamo. Što bi Sejo reko: "Ti se voliš patit, isto ko i ja."

Vidi se sve na slikama, osim "prefinjenih mirisa" koji samo okorjeli alpinisti mogu prepoznati i shvatiti da je to normalno. Toliko od mene za sada.

Član ekspedicije
Haris Kalajdžisalihović

Da života iman dva, sad bi' sebi oba da. Preživijo sam noć u C2 koja je bila prava ludnica. Ljudi su jaukali, povraćali, cvilili cilu noć. Ali kad stigneš u bazu i popiješ malo čanga sve se muke zaborave, a tek nakon par dana ti dođe u glavu koji si pothvat u životu napravija. BOGU HVALA !

Član ekspedicije
Šime Grdović

Nisam htio, majke mi! Šta ćeš, izgleda da se od sudbine ne može pobjeći. Pričat ćemo kad se vratim. Inače, uspon je bio dosta naporan, a imao sam i dosta vremena da razmišljam o svemu u besanim noćima na C2 i C3. Što je najvažnije, sišli smo živi i zdravi (relativno).

Jedva čekamo da se vratimo kući. Ama Dablam je jedno veliko iskustvo i ne može se opisati u jednom izvještaju. Svima hvala na podršci i nadamo se da smo opravdali vaše povjerenje.

P. S. Na vrhu su bile zastave zone 2000, No Limit, NPA, a u snijegu pise Gaga+Arlet.

Član ekspedicije
Kenan Muftić

Još je rano da pišemo o utiscima, emocije nam još luduju po glavi, za prvi izveštaj ovo je jedno ogromno, lepo, ali teško iskustvo. Samo bih još dodao veliku zahvalnicu našem šerpasu Lakpi . Toliko zasad. UZDRAVLJE!

Član ekspedicije
Nikola Đurić

Pogledajte još