Kim Klajsters "razbila" Dinaru Safinu

BEOGRAD, 18. januara 2011. (Beta) - Belgijska teniserka Kim Klejsters plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je ubedljivo pobedila Ruskinju Dinaru Safinu sa 2:0 u setovima (6:0, 6:0).

Meč bivših prvih svetskih teniserki trajao je samo 44 minuta.

Ruskinja nije imala nijednu priliku da oduzme servis protivnici, dok je Klejstersova iz 10 pokušaja iskoristila šest brejk lopti.

Najbliža osvajanju gema Safina je bila u poslednjem, ali je u pokušaju da "vinerom" završi poen, lopticom pogodila mrežu. Belgijanka je nakog toga osvojila dva uzastopna poena i ostvarila pobedu.

Kim Klejsters će u drugom kolu igrati protiv pobednice meča između Španjolke Karle Suares Navaro i Amerikanke Kristine Mekhejl.

U drugo kolo plasirala se i domaća teniserka Samanta Stosur, pobedom nad Loren Dejvis od 2:0 (6:1, 6:1), kao i Italijanka Flavija Peneta, koja je bila bolja od Australijanke Anastasije Rodinove sa 2:0 (6:2, 6:1).

Ruskinja Nađa Petrova, 13. nosilac, do drugog je kola došla pobedom nad sunarodnicom Ksenijom Pervak od 2:0 (6:2, 6:1), a 10. nosilac
Šahar Per iz Izraela bila je ubedljiva protiv Francuskinje Matilde Johanson sa 2:0 (6:1, 6:1).

Pogledajte još