Mpelu raduje mogućnost prelaska u Partizan

BEOGRAD, 18. januara 2011. (Beta) - Reprezentativac Južne Afrike i član Mamelodi Sandaunsa Katlego Mpela rekao je danas da ga raduje mogućnost da pređe u beogradski Partizan.

Šampion Srbije želeo je da u ovom prelaznom roku dovedu Mpelu, ali će, po svemu sudeći, morati da sačeka do juna jer se Mamelodi bori za titulu u nacionalnom prvenstvu.

"Partizan je stvarno zainteresovan za mene, to nisu samo glasine. Igrali su u Ligi šampiona ove sezone i žele da ponove taj uspeh i sledeće. Znam da su vodeći u prvenstvu, a ja zaista želim da napradujem kao igrač, što je jedino moguće u Evropi", kazao je Mpela za lokalne medije u Južnoj Africi.

Napadać je rekao da je prethodnih dana preko društvene mreže Fejsbuk tražio dodatne informacije o beogradskom klubu.

"Razgovarao sam preko Fejsbuka sa jednim od igrača Partizana, jer sam želeo da saznam detalje o klubu. Saznao sam da crno-beli imaju veliku podršku navijača, koji su se čak obradovali kada su čuli da postoji mogućnost da dođem u Partizan", naveo je on.

Mpela ima 26 godina, a za reprezentaciju Južne Afrike do sada je odigrao 48 utakmica i postigao 20 golova.

"Svi žele da dođem u Partizan i zaista se nadam da će se to desiti. Srpski klub je izgleda voljan da sačeka do kraja ove sezone i ostaje da se dogovore sa Mamelodijem", zaključio je Južnoafrikanac.

Pogledajte još