"Holiday Inn" i u Beogradu

Naš glavni grad postao je bogatiji za hotelsku prinovu iz sazvežđa koji čine svetski hoteli "Holiday Inn". Sigurno je da će ulepšati razglednicu našeg grada i upotpuniti njegovu sliku 

Hotel je svečano otvoren kada je ministar privrede Predrag Bubalo presekao crvenu vrpcu, a specijalna gošća i evrovizijska pobednica Marija Šerifović otpevala rusku verziju "Molitve". Tada je, na iznenađenje prisutnih, u hol ušetao i jedan "nezvani gost". Kofer u ruci, tek da se zna da je otvoren - novi hotel. 

Zabava je nastavljena na prvom spratu, gde se nalazi sedam konferencijskih sala koje zadovoljavaju najviše standarde, a nose imena srpskih manastira. Pa je tako neko sedeo u sali "Ravanica", neko u "Gračanici", "Studenici", "Ostrogu", "Žiči", "Mileševi" ili "Hilandaru". 

Hotel, čija se vrednost procenjuje na čak 25 miliona evra, nalazi se na oko četiri kilometra od centra grada. Pruža različite vrste usluga, od odmora do proslava posebnih porodičnih događaja. Moderno je dizajniran, dekorisan u prefinjenom stilu, uz pažljivo birane detalje i posebno odabran spektar boja. U kategoriji je četiri zvezdice, prostire se na šest spratova, ima 140 savremeno opremljenih soba i apartmana, od kojih su dve namenjene invalidima. 

Kako smo uspeli da vidimo, sobe su veličine od 26 do 80 metara kvadratnih. Za cenu boravka smo tokom svečanog otvaranja ostali uskraćeni. Organizatori su, zasad, elegantno prešli preko tog novinarskog pitanja. 

Posetili smo i podzemni spa-centar, koji može da se pohvali ledenom pećinom. Posle dobrog rashlađivanja preselili smo se u restoran "Singidunum", gde smo do duboko u noć uživali u gastronomskim specijalitetima i ciganskoj muzici. 

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još