AFRODIZIJAK: Vežbanje pojačava želju za seksom

Vežbanje čini čuda za libido žena. Zdrav način života upotpunjen fizičkom aktivnošću na njih deluje kao afrodizijak. Žene koje vežbaju brže se uzbude, lakše i češće doživljavaju vrlo intenzivan orgazam, pokazalo je istraživanje na Univerzitetu Florida.

- Objašnjenje ovakvog ponašanja veoma je jednostavno. Vežbanje, zapravo, poboljšava ukupnu cirkulaciju, što znači i u genitalnoj zoni. Tokom treninga aktiviraju se i hormoni koji upravo deluju pozitivno na libido, oslobađaju osobu stresa, bude veću seksualnu želju i veće uživanje. Vežbanje pomaže da se sinhronizuju um i telo, omogućavajući potpunu usredsređnost na uživanje. Kada je vreme za seks svet prestaje da postoji, što je inače teško postići, a da se ipak, bez obzira na uzbuđenje, ne razmišlja o nekom od tekućih problema - istakla je dr Tina Penholou, rukovodilac ovog specifičnog istraživanja.

Orgazam, koji je, inače, za određeni procenat žena nedostižan, zahvaljujući vežbanju postaje moguć. Osim toga, žene koje vežbaju osećaju se poželjnije i seksepilnije, što je od presudne važnosti za uživanje u seksu. Vežbanje, generalno utiče na dobro raspoloženje, jer kroz telo šalje plimu endorfina i, naravno, budi seksualnu želju.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još