Vuković: Teško protiv Hrvata

BEOGRAD, 18. januara 2011. (Beta) - Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković ocenio je da će ekipi biti veoma teško da napravi iznenađenje protiv Hrvatske u četvrtom kolu Svetskog prvenstva.

Vuković je istakao da je najveća opasnost po "orlove" Ivano Balić, jedan od najboljih rukometaša sveta svih vremena. Selektor Srbije dodao je da igrači duel protiv velikog rivala moraju da posmatraju kao i svaku drugu utakmicu.

"Reći ću momcima da uđu u duel, kao i u svaki drugi. Ne sme biti naboja, da ne bi napravili nešto, jer nas čeka još utakmica na SP. Svaki igrač nam treba i, ne daj boze, da neko dobije crveni karton. Mislim da neće, jer vidim da se igrači druže i da su dobri među sobom", kazao je Vuković.

Rukometaš Srbije Mladen Bojinović do sada je samo jednom na velikim takmičenjima igrao protiv Hrvatske.

"U Švedskoj 2002. godine, kada smo ih pobedili. Oni su posle godinu dana postali svetski prvaci i, evo, haraju već deset godina svetskim rukometom", naveo je Bojinović.

Bojinović je rekao da očekuje neizvesnu utakmicu, a ulogu favorita prepustio je Hrvatima.

"Mislim da smo protiv Danske odigrali 45-50 minuta dobro, a da moramo još tih 10 minuta da damo maksimum i da utamicu dovedemo u neizvestan finiš. Sigurno je da je Hrvatska favorit i da ima više iskustva. Mi ćemo dati sve od sebe i boriti do poslednjeg atoma snage", rekao je Bojinović.

Selektor reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža upozorio je, međutim, da ne pobedujuju uvek favoriti.

"Sve to treba pokazati i dokazati na terenu. Srbija nema šta da izgubi protiv nas, nema nikakav imperativ na leđima i ući će opušteno u meć. To je veliki plus za Srbiju, kojoj je mana što nema dovoljno iskustva", kazao je Goluža.

U dosadašnjem toku takmičenja C grupe na SP selekcija Hrvatske zabeležila je tri pobede, dok Srbija ima učinak 2-1.

"Nadam da će utakmicu odlučiti nijanse, jer to nikada ne može da učini pojedinac. Ključne će biti odbrane i koji golman bude raspoloženiji, njegova ekipa će da pobedi", zakljućio je Goluža.

Utakmica četvrtog kola C grupe SP Srbija-Hrvatska igra se sutra od 18 sati u Malmeu.

Pogledajte još