SRBIJA NA DLANU: Turistički potencijal srpskih gradova, planina i banja na portalu nadlanu.com

U postcovid novoj normali ustaljena pravila i norme su stigle na red za promenu. Svedoci smo da se sve navike mogu promeniti i prilagoditi novonastaloj situaciji i da i pored svega, život ide dalje. I treba da ide.

Iako je prošlo skoro dva meseca od ukidanja vanrednog stanja i krenulo je buđenje divne Srbije, još uvek smo daleko od stare normale i adaptacija je neophodna. Stare navike u novom ruhu.

Putovanjima tokom leta se radujemo tokom cele godine. Iako se širom sveta putuje tokom cele godine, u Srbiji je uvek leto odvojeno za ovo malo zadovoljstvo. Dugo se pripremamo, štedimo, odbrojavamo.

Ove godine je sve drugačije, opasnost od Covida-19 je svuda oko nas i ipak se najzaštićenije osećamo prvo u svojim domovima i svojim gradovi, a u širem kontekstu na teritoriji Srbije jer svako dalje putovanje može, ne mora, ali može, da predstavlja rizik što za nas same to i za naše najbliže. Stoga, lična je odgovornost da li treba prihvatiti rizik i nastaviti sa planovima i putovanjima kao da je sve regularno ili ipak pristati na privremenu promenu i ostaviti putovanja za već sledeće leto. Ili je ipak došao pravi trenutak da budemo kreativni i tustički obiđemo sve lepote koje Srbija ima.

Upravo u želji da budemo pomagači našim dragim čitaocima, odlučili smo da ovo leto posvetimo upravo Srbiji i prikažemo njen turistički potencijal. Leto je zvanično počelo, iako se to po vremenskim prilikama baš i ne vidi, s tim da verujemo da je ovo samo mala usputna stanica i da će se sunčano vreme i visoke temperature opet biti naši verni pratioci u avanturi Srbija na dlanu.

Izabrali smo da Beograd, Novi Sad, planine i banje predstavimo iz našeg ugla, da damo preporuke i sugestije šta su naši top izbori gde otići, šta posetiti, gde smo sigurni da ćete se odlično provesti. Ove četiri destinacije ćemo obraditi kroz četiri serijala, jedan mesečno do kraja leta.

Sasvim logično startujemo sa glavnim gradom Srbije, šta sve nudi najveći grad saznaćete u serijalu Beogradska bajka usred leta. Iz prve ruke dobićete informacije gde je odličan šoping u gradu, gde možete degustirati ženska vina, gde možete pogledati filmove na otvorenom, koji hotel preporučujemo i još mnogo drugih dešavanja.

I to je samo početak, jer ovog leta ćemo dokazati da sve što vas privlači da putujete van zemlje možete pronaći možda baš u gradu u kom živite već godinama.

Ostanite i ispratite sve što vam spremamo!

Autor: Nadlanu.com
Foto: Nadlanu.com

Pogledajte još