SRBIJA NA DLANU: Salon ženskih vina u Beogradu

BEOGRADSKA BAJKA USRED LETA

Izvesno, broj žena u vinskom biznisu nije mali. Ipak, realnost je takva da mnoge od njih u javnosti često ostaju nedovoljno vidljive, a njihov doprinos neprepoznat. Razlozi za to nekada počivaju na prirodi posla, a nekada na drugim faktorima. Upravo zbog toga vreme je da žene u vinskom biznisu postanu vidljivije i to tako što će 26. juna 2020. u event centru Promenada (Beton hala, Beograd) biti organizovan Salon ženskih vina gde će se javnosti prezentovati makar neke od njih.

Deleći viziju o organizaciji događaja koji bi akcenat stavio na žene u svetu vina, osnovano je udruženje Nedelja ženskih vina kao pravno lice koje će biti nosilac celog posla. U pitanju su: dr Tatjana Mrkić, somelije, mr Mirjana Maksimović, predsednica udruženja Žene i Vino, Jasmina Stefanović, autorka emisije Lady of Wine i Dragana Todorović, menadžer, koautor emisije Lady of Wine.

Kada je reč o vinogradarstvu i vinarstvu u Srbiji (a i u svetu), žene su manje vidljive široj javnosti, iako često igraju jednu od ključnih uloga u ovom poslu. Zbog toga je Salon ženskih vina posvećen svim ženama koje učestvuju u stvaranju nektara Bogova u bilo kojoj fazi njegovog životnog ciklusa: od stvaranja novih sorti vinove loze, sadnog materijala, nege u vinogradu, preko proizvodnje, marketinga, plasmana, vinskog turizma... sve ono što jedna boca vina prođe u procesu od ideje do stola konzumenta. Želja im je da pažnju usmere na svaku od njih i pokažu koliko su važne, svaka u svom segmentu vinskog biznisa.

Isto tako, nije zanemarljiva ni činjenica da žene postaju sve značajnija ciljna grupa kada je finalna potrošnja u pitanju. Istraživanja ukazuju na to da je sve više marketing kampanja usmereno upravo ka ženama, dok neke vinarije posebno vode računa o tzv. ženskom ukusu kada određuju stil svojih vina. Ovaj zanimljiv trend polako postaje sve značajniji i na srpskom tržištu.

Još mnogo toga posetioci će i sami otkriti na Salonu ženskih vina, u petak 26. juna 2020. Salon za posetioce će biti otvoren od 16 do 22 časa. Cena ulaznice je 1.000 din, a uz kupljenu kartu posetioci će na poklon dobiti vinsku čašu gratis.

Kroz projekat Srbija na dlanu, redakcija nadlanu.com portala će do kraja leta predstaviti i ispratiti zanimljiva dešavanja i sugerisati šta posetiti u Beogradu i Novom Sadu, u našim banjama i na našim planinama. Sve na jednom mestu možete pogledati ovde.

Pokrovitelj beogradskog serijala je Ada Mall Shopping Center.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još